Nevem Pallós Andrea, szakmai önéletrajzom kezdete már zsenge gyerekkoromra datálódik. 12 éves korom óta állatorvos szerettem volna lenni, általános iskolai osztálytársaim nagy büszkeségére meg is valósult ez a gyerekkori álom.

   

Első kutyámat magasabb szinten kb. 14 éves koromban képeztem, ekkor még az őrző-védő sport iránt éreztem elhivatottságot annyira, hogy 2 évvel később kutyakiképzés-vezetői és segédi oklevelet szereztem. Ez a szenvedélyem később átfordult a vadászkutyák (kopók és vizslák) kiképzése felé, amely ma is tart. Magam is vadászom, szenvedélyem az apróvad vadászat- és gazdálkodás, valamint a magyar vizsla, „aki” szerintem a legalkalmasabb a velem és a magyar emberekkel való munkára, természetes intelligenciája és érzékenysége révén. Jelenleg Vadászkutya Teljesítménybíró vagyok, mely mellett 2008 óta ellátom a Magyarországi Erdélyi Kopó Klub elnöki tisztségét is. 1988 óta tenyésztek is kutyákat, természetesen magyar vizslát és beaglet.

 

Ez utóbbi fajtáról könyvet is írtam, amely 2007-ben jelent meg (Pallós Andrea: "A beagle" címmel, Dingo Lapkiadó). 1988 óta tenyésztek kutyákat, természetesen magyar vizslát és beaglet. Családom ezeken felül még norwich terriereket tart és tenyészt, igen szép sikerrel. Kutyáink számos Szépség Championátus címmel rendelkeznek. (HJCH, HCH, Ukr.CH, BIH.CH, stb.).

Másik szenvedélyem 8 éves korom óta a lovaglás és a lovakkal való munka, amelyre sajnos már nagyon kevés időm maradt. Saját lovunk egy arab fajtájú szürke kanca, emellett 8 kutyánk van.

1995-ben végeztem az Állatorvos-tudományi Egyetemen (ma SZIE ÁOTK a neve) Budapesten. Ezután 4 évig az egyetem Sebészeti és Szemészeti Klinikáján dolgoztam, tanultam és tanítottam,a ló és kisállatkórházban egyaránt. Ebben a 4 évben többször voltam külföldön, Nagy-Britanniában és Németországban szakmai gyakorlaton. Ezalatt az idő alatt elvégeztem a Soproni Egyetem Vadgazdálkodási üzemmérnök szakát, ahol 2003-ban szereztem másoddiplomát. Lovakkal kapcsolatos tanulmányaimat a Magyar Állatorvosi Kamara Lóspecialistája vizsgával zártam 2005-ben.

Az egyetemi munka végeztével Magyarország különböző területein dolgoztam (a Balaton mellett, Pilisben, Fejér-és Pest megyében is, lópraxisokban, melyekben én voltam a "kisállatos". Saját praxisom 2001-től kezdett épülni, Pest és Fejér megyében. Kezdetben legfőképpen ló mesterséges termékenyítéssel foglalkoztam, mely munka a későbbiekben kisállat irányba is kibővült.

Saját rendelőmet Sóskúton nyitottam 2006-ban.

2012 óta dr. Novák Nórával működünk együtt. Tudásunk révén próbálunk az állatokkal úgy foglalkozni, hogy az ne csak számunkra, de az ő számukra is minél stresszmentesebbé és a lehető legkellemesebbé tegye még a kellemetlen beavatkozásokat is. Remélem a munkánkat sikerül mindenki megelégedésére végeznünk.

 
 
 
 

Kezdőlap

 
 
 
 
 
 
 

Sóskúti Állatorvosi Rendelő - állatorvos Sóskút, állatorvos Sóskúton, sóskúti állatorvos,
kutya, cica, ló, oltás, olcsó, kezelés, Sóskút, Herceghalom, Tárnok, Érd, műtét, ivartalanítás,
 olcsó, kampányoltás, veszettség, kombinált, műtét, Dr. Pallós Andrea állatorvos, akció, akciós,
kedvezmény, kedvezményes oltás, ivartalanítási akció, kisállat klinika, állatklinika Sóskút